Zoeken

Dakloze na 9 uur onder puin ingestort huis gehaald in Casablanca

5 juli 2014 - 16:25 - Marokko

©

Negen uur na de instorting van een huis in Casablanca, wisten de reddingswerkers een zestigjarige dakloze levend onder het puin vandaan te halen. Het onbewoond gebouw in de wijk Derb Maaizi in Casablanca stortte donderdagnacht gedeeltelijk in.

De dakloze man bracht regelmatig de nacht door in het verlaten gebouw. Een andere, jongere dakloze, had het huis op tijd kunnen verlaten. Hij hoorde een krakend geluid rond 01:15 ’s nachts en verliet het huis onmiddellijk zonder zijn slapende metgezel te verwittigen.

De hulpdiensten werden pas drie uur na de instorting verwittigd door een buur die gekreun en iemand om hulp hoorde roepen.

Na enkele uren graven lukte het de brandweer om de zestigjarige man te vinden. Hij kreeg een helm op zijn hoofd waarna nog eens zes uren nodig waren om hem van onder het puin te halen. Met touwen en ijzeren kettingen werden grote blokken beton weggehaald. Rond 10 uur was de oude man eindelijk vrij.

Veel geluk

Het slachtoffer werd gered dankzij een grote betonblok die hem van de rest van het vallende puin had beschermd. Hij werd met spoed naar het Moulay Youssef ziekenhuis gebracht en is buiten levensgevaar.

Het medisch personeel vertelde aan persbureau MAP dat de man wonderbaarlijk genoeg geen breuken had opgelopen. Dokter Jabrane Bouayad liet weten dat hij minstens 48 uur ter observatie in het ziekenhuis zou worden gehouden.

Tienduizenden woningen staan op instorten in Marokko

Het is niet de eerste keer dat een huis instort in de wijk Derb Maizi. In juni 2012 waren twee mannen een een meisje omgekomen bij de instorting van hun huis.

Volgens Es-Said Zniber, secretaris-generaal van het ministerie van Huisvesting, wonen ruim 144.000 Marokkaanse gezinnen in huizen die dreigen in te storten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team