Zoeken

Duizenden Marokkanen kiezen Spanje voor een vruchtbaarheidsbehandeling

29 juli 2014 - 22:56 - Marokkanen in het buitenland

©

Elk jaar reizen zo’n 25.000 mensen naar Europa op zoek naar vruchtbaarheidsbehandelingen. Van deze gezondheidstoeristen, kiezen ruim 8000 mensen voor Spanje, en voornamelijk de regio van de Costa del Sol. Onder hen bevinden zich heel wat Marokkanen.

José Félix García España, hoofd van de vruchtbaarheidsafdeling van het ziekenhuis El Ángel in Malaga, vertelde dit aan de website ivecinos.

"Op onze afdeling verwelkomen we vooral Marokkaanse patiënten, omdat Marokko een opkomend land is waar eiceldonatie verboden is"

Marokkaanse patiënten begeven zich traditiegetrouw naar Frankrijk voor dit type behandeling, maar de arts merkt dat steeds meer Marokkanen voor de Costa del Sol kiezen omdat de regio hen een interessant alternatief biedt. De nabijheid van Spanje is één van de belangrijkste redenen. Ook heeft de Spaanse gezondheidssector een zeer goede reputatie in Marokko volgens García.

In het geval van het ziekenhuis El Angel gaan 25% van de eiceldonaties die er worden gedaan naar vrouwen van Marokkaanse afkomst. Maar waarom kiezen zoveel Marokkanen voor de Costa del Sol? José Félix García España schrijft dit toe aan de 300.000 Marokkanen die elk jaar de regio bezoeken of er tijdelijk verblijven.

De arts weigert echter de term "grenstoerisme" te gebruiken voor deze vrouwen, omdat zij niet voor vakantie naar Spanje komen maar voor een medische behandeling. Fun en toerisme komen pas op de tweede plaats voor deze patiënten.

"Het is niet het toerisme dat hen naar Spanje brengt, maar hun zoektocht naar een medische behandeling"

Eiceldonatie is veruit de meest gevraagde fertiliteitsbehandeling door Marokkaanse vrouwen. Zij zijn over het algemeen op zoek naar eicellen van jonge en vooral anonieme Spaanse donors. De eicellen worden vervolgens bevrucht met het zaad van de vader alvorens in de baarmoeder van de patiënte te worden geplaatst.

Maar waarom kiezen Marokkanen voor Spanje?

Voor José Félix García España is dat duidelijk vanwege de wetgeving.

"Zij profiteren van een liberale wetgeving, veel meer dan in de meeste andere Europese landen"

Met deze wetgeving trekt het zuid-Europees land ruim 8000 fertiliteitspatiënten per jaar aan. Dat is meer dan een derde van de 25.000 patiënten die voor Europa kiezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team