Zoeken

Drie pogingen tot zelfverbranding in Marokko

23 januari 2011 - 18:28 - Gemeenschap

©

Marokko heeft drie pogingen tot zelfverbranding in Casablanca, Smara en Beni Melal op vrijdag en zaterdag gekend. Deze drie gevallen zijn de eersten die in Marokko voorkomen sinds de Tunesische revolutie.

Het eerste slachtoffer zou hebben besloten om zichzelf te verbranden wegens erfenis problemen intern aan zijn familie in Casablanca.

Een tweede geval is zaterdag voorgekomen in Smara in het zuiden van Marokko. De man zou benzine op de grond hebben gegoten en in brand hebben gestoken maar zou zijn tegengehouden door voorbijgangers toen hij in het vuur wou stappen.

Een derde poging betreft een 41-jarig kramer die zijn ongenoegen wou uiten aan de lokale autoriteiten. Deze zouden hem een winkel hebben beloofd maar deze belofte niet hebben gehouden. Hij werd uiteindelijk maar licht verbrand aan zijn hand.

Zelfverbranding, nieuwe manier om zijn ongenoegen in de Maghreb te uiten, is begonnen door een groentenverkoper in Tunesië, Mohammed Bouazizi, die op deze manier zelfmoord pleegde en aan de oorsprong staat van de Tunesische opstand en de val van Ben Ali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team