Zoeken

Alarmerende cijfers over suïcidegedachten bij Marokkaanse jeugd door coronabeperkingen

11 februari 2021 - 16:00 - Marokko

©

Uit een enquête van de ngo "Sourire de Reda", blijkt dat 14% van de Marokkanen tussen de 13 en 15 jaar wel eens denkt aan zelfmoord, zeker nu hun leven ingrijpend is veranderd door de coronacrisis.

"Sourire de Reda" richt zich met de schrikbarende uitkomsten van hun enquête, direct tot de overheid, het maatschappelijk middenveld en Marokkanen in het algemeen. Het dagblad Assabah meldt dat het rapport naast de cijfers over suïcidale gedachten ook onthult dat het aantal telefoontjes naar de ’Stop the silence’-hotline, die is opgericht om jonge mensen in moeilijkheden te helpen, met 92% is toegenomen. Volgens de organisatie zijn deze uitkomsten het bewijs dat de coronamaatregelen enorme psychische schade hebben aangericht bij de Marokkaanse jeugd.

Volgens "Sourire de Reda" blijkt uit de enquête dat jongeren er vooral moeite mee hebben dat ze hun vrienden niet meer kunnen zien en dat ze in sommige gevallen worden geconfronteerd met mensen in hun omgeving die hun niet goed behandelen. Veel tieners ervaren naast de sociale problemen en de gezondheidsrisico’s vooral psychologische problemen die soms tot uiting komen in gedachten aan zelfmoord.

Ook wordt er in het rapport benadrukt dat de opschorting van sportieve en culturele activiteiten buitenshuis bij jongeren leidt tot serieuze psychische klachten. Ook geven meer jongeren aan het slachtoffer te zijn van cyberpesten.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team