Zoeken

Zeewater in Tanger plots rood, autoriteiten reageren (video)

20 december 2023 - 16:00 - Marokko

©

De inwoners van Tanger werden enkele dagen geleden verrast door een zorgwekkend verschijnsel: het water van het strand van Merkala kleurde plotseling bloedrood. Dit mysterie heeft nu een verklaring gekregen van de gemeente.

Het fenomeen deed zich voor in het afgelopen weekend en leidde tot angst en bezorgdheid onder de bewoners en milieuorganisaties. Zij vreesden voor de gevolgen van deze plotselinge kleurverandering van het zeewater.

Lees ook: Honderden vissen dood in rivier bij Nador

De gemeente Tanger heeft, in reactie op de toenemende ongerustheid, uitleg gegeven over de oorzaak van dit fenomeen. Volgens de eerste resultaten van een onderzoek uitgevoerd door de milieu-eenheid van de Koninklijke Gendarmerie in Tanger, werd de rode kleur veroorzaakt door een lekkage afkomstig van een textielfabriek.

Lees ook: Marokko: luchtvervuiling doodt 10.000 mensen per jaar

Verder onderzoek naar de bron van de lekkage leidde een speciale commissie naar het industriële gebied ’Al Majd’. Daar werden soortgelijke rode vlekken aangetroffen in een pijpleiding die toebehoort aan een textielbedrijf. Er is een procedure gestart om de verantwoordelijkheden vast te stellen. De gemeenteraad verzekert dat het incident onder controle is en dat de lekkage definitief gerepareerd is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team