Zoeken

Zeeverbinding Portimão-Tanger: een doodgeboren project?

29 juli 2021 - 11:20 - Wereld

©

Het lijkt erop dat het project voor een zeeverbinding tussen Portimão en Tanger tot mislukken gedoemd was. Isilda Gomes, de burgemeester van de Portugese stad, zegt dat het project "aan belangstelling verliest".

De veiligheidsdiensten (waaronder de politie, maar ook de grensautoriteit SEF en zelfs de belastingdienst) beschikken niet over de middelen die nodig zijn om de zeeverbinding te realiseren. De haven van Portimão heeft geen CCTV-camera’s, geen hokjes voor paspoortcontrole, geen IT-instrumenten, geen rustgebied en de SEF beschikt ook niet over voldoende personeel om het project tot een goed einde te brengen. Er zijn teveel drempels die de zeeverbinding tussen Portimão en Tanger tegenhouden.

Lees ook: Uitstel zeeverbinding Portugal-Tanger Med is nog geen afstel

Volgens SEF zou de lijn ook zorgen voor "risico’s voor de binnenlandse veiligheid", omwille van de drugs- en mensenhandel-routes tussen Marokko en Portugal, meldt Público. In een verklaring aan de krant zegt Isilda Gomes, de burgemeester van Portimão, dat ze zeer enthousiast was over zeeverbinding. Deze lijn zou de Algarve in staat kunnen stellen om zijn markt te diversifiëren tijdens de coronacrisis. Maar ze heeft inmiddels al "drie weken" niets meer gehoord van de regering en meent dat het project "aan belangstelling heeft verloren".

De Portugese regering verstrekte geen informatie aan Marokko, noch aan de Portugese pers. Het ministerie van Infrastructuur en het ministerie van Binnenlandse Zaken weigeren commentaar te geven op het project, aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team