Zoeken

Bekende YouTuber bekeert zich tot de Islam (video)

28 september 2019 - 10:46 - Wereld

©

Jay Kim, een bekende Zuid-Koreaanse YouTuber, heeft zich tot de Islam bekeerd. De jongeman maakte dat zelf op sociale media bekend.

"Sinds ik interesse heb gekregen voor de Islam zijn veel dingen in mijn leven veranderd. Ik ben er niet echt goed op voorbereid, maar ik ga proberen om stap voor stap een goede moslim te worden. Ik heb veel gezondigd, ik heb spijt van mijn zonden en wil me voor Allah verantwoorden. Hoewel ik niet als moslim geboren ben weet ik dat Allah altijd bij me is ".
 
Dit bericht werd door de YouTuber met één miljoen volgers op YouTube, maar ook op Facebook en Instagram gedeeld. Jay Kim heeft ook zijn naam veranderd in Daud Kim. Hij deelde tevens een video van zijn bekering in de centrale moskee van Seoel.

Jay Kim publiceerde in de afgelopen maanden regelmatig video’s over de Islam. Zijn bekering maakte hij zelf afgelopen woensdag bekend.

De Islam werd in 1955 officieel erkend in Zuid-Korea. In 1975 werd de eerste moskee geopend. In het land wonen naar schatting 40.000 moslims. Dat is slechts 0,1 procent van de bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team