Zoeken

YouTube, de andere bron van inkomsten voor Marokkaanse artiesten

24 mei 2023 - 16:00 - Cultuur

©

Veel Marokkaanse artiesten zijn te vinden op het YouTube-platform. Ze zien dit als een manier om geld te verdienen en uit de marginalisatie te raken.

Naima Bouhamala is een van de ervaren artiesten die bekend staat om haar spontaniteit en beroemd is om haar interpretatie van komische rollen die Marokkanen aan het lachen zetten. Volgens haar is haar YouTube-kanaal bedoeld om de communicatie met het publiek te onderhouden, dat voortdurend vragende partij is om nieuwe en andere werken te ontdekken. Deze sites spelen volgens haar een belangrijke rol in de communicatie en interactie met het publiek, gezien de schaarste aan artistieke optredens. Bouhamala verzekert aan Sky News Arabia dat haar YouTube-kanaal geen financieel doel nastreeft, maar zinvolle komische inhoud biedt die overeenkomt met haar artistieke status en professionele achtergrond van de afgelopen jaren.

Lees ook: Marokkaan is meest bekeken streamer op YouTube

Net als zij beschikken veel Marokkaanse artiesten over een eigen YouTube-kanaal. Zo heeft actrice Hoda Sedky, een van de populairste artiesten op het YouTube-platform, meer dan een miljoen abonnees. Ze deelt recepten uit de Marokkaanse en internationale keuken, evenals enkele details van haar dagelijks leven. Artiest en regisseur Sana Akroud, bekend van haar rollen in "Al-Duwaiba" en "Rommana", heeft ook een YouTube-kanaal gecreëerd om met haar 197.000 abonnees sociale kwesties en levenservaringen te delen met een rustige stem en in een vloeiende stijl. Actrice Narges Hallaq heeft een kanaal met 442.000 abonnees. Ze deelt informatie over haar leven tussen Marokko en Canada en situaties uit haar dagelijks leven.

Lees ook: YouTube leider van sociale media in Marokko

Mostafa Al-Talib, kunst- en filmcriticus, is echter van mening dat financiële winst één van de redenen is die artiesten kan aanzetten om de wereld van YouTube te betreden, vooral gezien de beperkte artistieke prestaties en de moeilijke financiële omstandigheden waarin sommige artiesten leven. Andere redenen zijn volgens hem de professionele vaardigheden en kwalificaties waarover artiesten beschikt. Volgens Al-Talib zijn platforms als YouTube een must voor artiesten die hun publiek willen uitbreiden en marginalisering willen voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team