Zoeken

Yousra Mimouni met de dood bedreigd na vertrek uit PJD

20 februari 2021 - 14:40 - Gemeenschap

©

Een ex-partijlid van PJD beschuldigt leden van haar oude partij van doodsbedreigingen aan haar adres. Ze zegt dat de partijleiding en hun ideologische inspiratiebron MUR, achter de bedreigingen zitten.

Ex-partijlid Yousra Mimouni haalde een paar weken geleden nog het voorpaginanieuws in Marokko met haar vertrek uit de partij die aan de macht is. Ze gaf toen als reden dat er binnen de partij geen plek meer was voor discussie, politieke kritiek en dat de partij richting verpersoonlijking gaat.

Nu haalt Yousra Mimouni weer de krantenkoppen met onthullingen over de partij. Volgens haar is "vrijheid van meningsuiting en opinie een leeg woord binnen de partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) en binnen hun ideologische en theologische raamkader MUR". Ze vertelt aan de krant Al Akhbar dat sommige leden haar haar vertrek kwalijk nemen.

De krant vermeldt dat de situatie uit de hand begint te lopen, nu ze bedreigd wordt met de dood. Yousra Mimouni heeft openlijk laten weten dat ze blij is met de beslissing die Marokko heeft gemaakt om de diplomatieke banden met Israël te normaliseren. Ook heeft ze aangegeven dat ze graag het land een keer wil bezoeken.

Yousra Mimouni heeft intussen twee aanklachten ingediend zodat degenen die de doodsbedreigingen uitten worden geïdentificeerd. "Deze bedreigingen raken mij op persoonlijk en professioneel vlak sinds ik heb besloten om uit de partij te stappen en het besluit steun van Koning Mohammed VI om de betrekkingen met Israël te hervatten."

Haar tweede klacht betreft vier leden van de PJD, inclusief de leider van MUR. "Deze personen zijn een lastercampagne tegen mij begonnen en uitten valse beschuldigingen die schadelijk zijn voor mijn persoonlijke leven en carrière."

Volgens Mimouni heeft de leider van MUR een foto op Twitter gedeeld van haar tijdens een ontmoeting met de - volgens de partij omstreden - filmmaker Kamal Hachkar. Ook zou er gezegd zijn dat ze een relatie heeft met iemand van de partij, waarna ze met de dood werd bedreigd

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team