Zoeken

Ex profvoetballer Yassine Abdellaoui wil na vrijspraak terug job in voetbal

21 november 2014 - 13:40 - Sport

©

Yassine Abdellaoui, voormalige profvoetballer in Nederland, is vorige week vrijgesproken. De aanvaller van Marokkaanse afkomst werd elf jaar lang verdacht van geld witwassen en helen.

De voormalige voetballer vertelde in RTL Late Night dat hij er nu naar verlangt een begeleidende rol in de voetballerij te vinden.

In de jaren ’90 speelde Abdellaoui onder meer voor Rayo Vallecano, NAC Breda en Willem II. In die periode werd via zijn paspoort 2,3 miljoen euro en 258.000 Britse pond witgewassen. Het geld werd in honderden geldoverschrijvingen naar Curaçao, Jamaica en de Dominicaanse Republiek gestuurd.

Yassine Abdellaoui werd in september 2003 gearresteerd op verdenking van witwassen van drugsgeld. Een maand later kwam hij vrij. In 2008 verscheen hij in dezelfde zaak opnieuw voor de rechtbank. Twee jaar later, in oktober 2010, werd hij vrijgesproken van witwassen maar veroordeeld wegens heling van 38.000 dollar afkomstig van een xtc-handel. Afgelopen vrijdag werd hij ook daarvan vrijgesproken.

Abdel F., medeverdachte en voormalige zakenvriend van Yassine Abdellaoui, werd eind vorige week wel tot een cel- en taakstraf veroordeeld voor het witwassen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team