Zoeken

Broer Badr Hari voor de rechter vanwege meineed

9 september 2014 - 15:38 - Wereld

©

Yassine, de jonge broer van kickbokser Badr Hari, verschijnt op 18 september voor de rechter in Amsterdam vanwege meineed in de zaak van zijn broer.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Yassin ervan in oktober vorig jaar onder ede te hebben gelogen toen Badr Hari terecht stond in de Club Air-zaak.

Yassine verklaarde toen dat hij Jeroen van den Berg, de baas van Club Air, had mishandeld. Het vermeende slachtoffer stelt echter dat hij door Badr was aangevallen. De rechtbank geloofde Yassine niet en heeft Badr mede veroordeeld.

Destijds was Yassine in de rechtszaal aangehouden en werd pas na een nachtje op het politiebureau vrijgelaten. Volgens Badr’s advocate Bénédicte Ficq wilde het OM gewoon zijn macht laten zien.

Yassine staat eveneens terecht voor zijn deelname aan een vechtpartij in de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo. Badr Hari werd reeds voor dezelfde zaak veroordeeld.

Badr Hari werd op vrijdag 21 februari door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Badr ging in beroep maar de zaak is nog niet behandeld. Ook het OM ging toen in beroep.

Bladna.nl