Zoeken

Wydad betaalt Tunesië om supporters vrij te laten

22 november 2011 - 16:00 - Sport

©

Negen fans van Wydad Casablanca, die vorige week zondag gearresteerd werden wegens "geweld, vandalisme en agressie" op de luchthaven van Carthago in Tunesië, zijn maandag veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van twee tot vier maanden voorwaardelijk door het Hof van eerste aanleg van Tunis.

In totaal werden elf Marokkaanse fans die dag door de Tunesische Politie gearresteerd wegens het beschadigen van computerapparatuur en stoelen. Er werden eveneens twee medewerkers van de luchthaven licht gewond. De schade wordt door de luchthaven geraamd op zowat 2500 euro.

Twee van de betrokken supporters werden vrijgelaten twee dagen na hun arrestatie. De anderen bleven in voorhechtenis totdat zij dinsdagochtend terug naar Marokko konden reizen aan boord van een vlucht die voor hen geboekt werd door Wydad.

Zaterdag 12 november zouden tientallen supporters van Wydad Casablanca aangevallen geweest zijn door de Tunesische politie, na afloop van de retourwedstrijd in de Afrikaanse Champions League voetbal, die gewonnen werd door Esperance Tunis tegen Wydad Casablanca (1-0).

Volgens Abdelillah Akram, voorzitter van Wydad, aan de krant Al Ahdate Al Maghribia, zou zijn club ongeveer 20.000 euro betaald hebben voor de vrijlating van zijn supporters in Tunis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team