Zoeken

Wydad supporters mishandeld in Tunesië

16 november 2011 - 13:00 - Sport

©

Tientallen supporters van Wydad Casablanca zijn gebrutaliseerd door de Tunesische politie, na de finale van de CAF Champions League waarbij Wydad verslagen werd door Espérance Tunis in de Rades stadion op zaterdag.

De Wydadfans zouden zijn geslagen met knuppels door de politie, die ook "zonder reden" traangas gebruikte. Wydad Casablanca heeft hierover reeds geschreven naar de FIFA en CAF.

De incidenten werden ontkend door een woordvoerder van het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken, die zegt dat de politie enkel traangas heeft gebruikt tegen een groepje dronken Wydadfans, om vandalismedaden in Tunis te vermijden.

Zondagavond zijn ook elf Marokkanen gearresteerd op de luchthaven van Carthago. Zij worden beschuldigd van geweld en vandalisme binnen de luchthaven en verschenen maandag voor de rechter die twee van hen vrijliet. De anderen worden vastgehouden in Tunis.

De fans moesten samen met een groep van 150 passagiers een vlucht van Royal Air Maroc nemen naar Casablanca.

Maandag heeft de ambassadeur van Marokko in Tunesië, Najib Zerouali Ouariti, de Tunesische autoriteiten gevraagd een onderzoek te openen over deze incidenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team