Zoeken

WK voor clubs: vertolkers officiële lied woedend

15 februari 2023 - 23:00 - Sport

©

Verschillende Marokkaanse artiesten, waaronder ook de zangers van het officiële Mundialito-lied, reageerden teleurgesteld op de annulering van hun aanwezigheid op de slotceremonie van het WK voor clubs in Rabat, zonder voorafgaande kennisgeving.

Zanger Hatim Ammor postte op zijn officiële Instagram-account de nationale vlag als achtergrond voor een beknopte, maar zeer betekenisvolle boodschap: "Al fannou akhlaq" (kunst is onderwijs).

Lees ook: Real Madrid-speler Vinicius Junior: racisme in Spanje, liefde in Marokko

Amine Tamri, bekend als Aminux, publiceerde op zijn beurt een bericht waarin hij uitleg gaf over zijn ervaring als artiest die deelnam aan het officiële lied van het WK voor clubs, dat in Marokko plaatsvond van 1 tot 11 februari.

Aminux schreef eerst een gedetailleerde publicatie die hij achteraf liever verwijderde. In plaats daarvan deelde hij een andere boodschap via een story op Instagram: "Namens alle artiesten die hebben meegewerkt aan het nummer ’Welcome to Morocco’, bedankt voor jullie positieve interactie, steun en aanmoediging!".

Lees ook: RedOne deelt song WK voor clubs (video)

De song "Welcome to Morocco" is een compositie van Nadir Khayat, beter bekend als RedOne. Het liedje, waaraan verschillende Marokkaanse zangers zoals Dizzy Dros, Douzi, Hatim Ammor, Aminux, Asma Lmnawar, Nouamane Belaiachi, Rym Fikri en Zouhair Bahaoui hebben deelgenomen, wordt in het Engels en het Arabisch gezongen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team