Zoeken

WK 2030: nieuwe uitdaging voor Marokkaanse bedrijven

8 juli 2024 - 08:50 - Marokko

©

Marokkaanse bedrijven staan voor een grote uitdaging om het WK voetbal in 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert, tot een succes te maken. Ze moeten hun personeel, met name op het gebied van marketing, trainen in het Engels om de vele anderstalige bezoekers te kunnen bedienen.

"Het werk moet dit jaar al beginnen in opleidingscentra en instituten, zodat Marokkaanse bedrijven in 2030 Engels kunnen gebruiken in hun communicatie met gasten", zegt Abdelkhaleq Touhami, academicus en economisch expert. Volgens hem moeten alle sectoren die te maken hebben met het ontvangen van buitenlandse bezoekers zich nu al richten op de Engelse taal, met name de toeristische sector.

Lees ook: Marokko versoepelt oprichting bedrijven fors

De expert ziet dat jonge Marokkanen zich steeds meer bewust worden van het belang van Engels. "Marokkaanse jongeren, die de toekomstige dragers van de Marokkaanse economie zijn, beginnen zich in hun academische carrière te richten op Engels." Hij gelooft dat het leren van Engels niet moeilijk is en dat een snelle opleiding voor 2030, gericht op jongeren, bedrijven tijdens en na het WK ten goede zal komen.

Lees ook: Afrika Cup 2025: taxichauffeurs in Casablanca leren Engels

Ook economisch expert Yassine Alia benadrukt het belang van Engels voor Marokkaanse bedrijven. Hij wijst erop dat de aantrekkingskracht van het Engels ervoor heeft gezorgd dat Marokkaanse bedrijven de taal steeds meer gebruiken in hun reclamecommunicatie, vooral met de toename van het aantal gebruikers van sociale media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team