Zoeken

Criminele bende witwaste miljoenen euros aan Marokkaanse hasj-geld

17 september 2018 - 15:20 - Wereld

©

De cijfers zijn indrukwekkend. Een criminele organisatie heeft tientallen miljoenen euros aan geld afkomstig van de drugssmokkel vanuit Marokko, via bankrekeningen in fiscale paradijzen witgewassen.

Het proces van de leden van het netwerk gaat vandaag van start in Parijs. De organisatie importeerde jarenlang tonnen hasj uit Marokko via Spanje. De leider van de bende heet Rachid Mimoun, een 45-jarige Franse Algerijn. De man werd door de familie El Maleh geholpen. Het geld werd via fictieve bedrijven en bankrekeningen in fiscale paradijzen witgewassen. Chinese textielhandelaars in Parijs werkten ook mee.

Een van de broers El Maleh, Meyer, wordt ervan verdacht de hele witwas procedure te hebben bedacht. Hij bezat een bedrijf in Zwitserland en overhandigde cash geld aan zijn broer voor Franse klanten die geld discreet naar Frankrijk wilden repatriëren. Een derde broer, Nessim, zorgde via fictive bedrijven in Groot-Brittannië voor de betaling van de hasj-leveranciers in Marokko.

In totaal worden zeventien mensen tussen 20 en 80 jaar in deze zaak vervolgd. De behandeling ervan loopt tot 12 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team