Zoeken

Wissem 3 jaar na verdwijning teruggevonden

18 mei 2022 - 11:00 - Wereld

©

Wissem Abdelaoui, het 16-jarige meisje dat op 31 juli 2019 als vermist werd opgegeven in Frankrijk, is in de nacht van 15 mei "veilig en wel" teruggevonden in Ivry-sur-Seine. Haar ouders hebben nog steeds geen antwoorden gekregen over de omstandigheden van haar verdwijning.

Om Wissem teug te vinden moesten haar ouders zelf onderzoek voeren op sociale media en op websites die gespecialiseerd zijn in prostitutie. Haar oom, die ze niet kende, deed zich voor als een klant en sprak met haar af in een hotel in Ivry-sur-Seine. Toen ze aankwam stond Wissem ineens "oog in oog met deze oom en haar vader", meldt Le Parisien.

Lees ook: Jonge Wissem al jaar vermist in Frankrijk

Ze namen haar mee naar het politiebureau in Ivry-sur-Seine waar ze vrijdagavond werd ondervraagd. Wissem bekende dat zij sinds haar verdwijning uit vrije wil de prostituee is ingegaan. Na afloop van het verhoor zette de politie de inmiddels volwassen tiener af op een plaats die ze zelf aangaf.

Haar ouders willen begrijpen wat er sinds 31 juli 2019 is gebeurd. "Ze lijkt onder controle of onder dwang te zijn en heeft haar onderscheidingsvermogen verloren. Het is betreurenswaardig dat de politie het jonge meisje heeft laten gaan zonder haar familie te betrekken," zegt Arash Derambrash, de advocaat van de ouders van Wissem, aan Le Figaro. Hij zegt dat zijn cliënten nog steeds geen antwoord hebben gekregen over de omstandigheden van de verdwijning van Wissem, noch over het fiasco van het onderzoek of over het zwijgen van justitie.

Lees ook: Nog steeds geen nieuws van Wissem, al drie maanden vermist

"Het beheer van deze zaak is een gerechtelijk fiasco. Mijn cliënten wachten op uitleg", vervolgt de advocaat. Het parket van Evry heeft van zijn kant verklaard dat het zich beraadt over hoe het verhoor van de jonge vrouw zal worden opgevolgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team