Zoeken

Frankrijk: Wissam El Yamni overleden na politiecontrole

12 januari 2012 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Wissam El Yamni, een 30-jarige Frans-Marokkaan, zou met geweld aangepakt geweest zijn door twee politieagenten op 31 december in Clermont-Ferrand. De jongeman lag sindsdien in de coma en overleed in het ziekenhuis op maandag 9 januari.

Het slachtoffer werd tegen de grond gesmakt door twee politieagenten, vervolgens geboeid en bespoten met traangas, waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau, alwaar hij een hartaanval zou gehad hebben.

Een aantal ooggetuigen van de hardhandige arrestatie van Wissam El Yamni, beweren dat de jonge man werd geslagen door de politie bij zijn arrestatie. De politie op haar beurt haalt de hoeveelheden alcohol, cannabis en cocaïne aan die in het bloed van Wissam gevonden werden, om zijn hartstilstand uit te leggen.

Gehuwd en vader van een meisje van drie jaar, vertoonde Wissam El Yamni diverse verwondingen en fracturen bij zijn aankomst in het ziekenhuis. Zijn dood kwam aan als een harde klap in Frankrijk, waar rellen uitbraken in meerdere wijken.

De twee politieagenten die hem arresteerden, werden de tijd van het onderzoek geschorst, zei minister van Binnenlandse zaken Claude Guéant. Het Parket gaf opdracht tot een strafrechtelijk onderzoek voor "slagen en verwondingen door personen in functie met openbaar gezag".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team