Zoeken

Franse politieagent aangeklaagd voor doodslag op Marokkaan

9 maart 2014 - 20:31 - Wereld

©

Ruim 2 jaar na de dood van de Frans-Marokkaanse Wissam El Yamni, heeft een Franse rechtbank besloten om een politieagent te vervolgen voor doodslag. Volgens Le Monde volgt mogelijk een tweede aanklacht.

Op 31 december 2011 was de 30-jarige Wissam El Yamni gearresteerd nadat hij een steen naar politieagenten had gegooid. Volgens het forensisch rapport overleed hij door de hardhandige aanpak van de politie.

De aangeklaagde agent zou een speciale ’vouwtechniek’ hebben gebruikt om Wissam kalm te houden, waarbij zijn hoofd tussen zijn benen werd geduwd. Deze techniek is toegestaan maar kwam in 2003 al in opspraak na de dood van twee illegalen.

Een ander politierapport verwijst ook naar de aanwezigheid van een mengsel van alcohol en cocaïne in het bloed van het slachtoffer. De advocaat van Wissam’s familie verwerpt deze beschuldiging echter.

De rechter staat voor een lastige kwestie volgens Le Monde. In de komende dagen wordt in dezelfde zaak een tweede aanklacht tegen een ander politieagent verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team