Zoeken

Terug in Marokko vindt een man een gebouw op zijn grond

27 december 2011 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Benaïssa Friekh, een Marokkaan uit Frankrijk, is op 13 december overleden nadat hij ontdekt heeft dat op een perceel van 488m² in Fez waar hij eigenaar van was, een huis was gebouwd door een onbekende.

Het slachtoffer had het perceel in 1976 samen met zijn vrouw gekocht. Hij was op 11 december in Marokko aangekomen om er een huis te bouwen en was van plan na 42 jaar in Frankrijk te hebben gewoond, er zijn oude dagen in te slijten.

Een paar uur na te hebben geconstateerd dat zijn terrein bemachtigd was door een onbekende, die er een gebouw van 14 appartementen en 6 winkels in afwerkingsfase aan het bouwen was, is Benaïssa Friekh overleden aan een acuut longoedeem.

Secretaris-generaal van de "Vereniging van Marokkaanse arbeiders in de Orientaalse Pyreneeën" en vice-voorzitter van de "Marokkaanse Unie", heeft het slachtoffer 40 jaar lang gepleit voor de Frans-Marokkaanse vriendschap.

Zijn kinderen hebben stappen ondernomen om het perceel terug te krijgen, waarvan de verkoop in 1976 aan het koppel Friekh werd bevestigd door de vorige eigenaar. De administratie weigert tot nu toe zijn fout (of een bouwvergunning verleend dankzij smeergeld) te herkennen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team