Zoeken

Nieuw wetboek Marokko: 5 jaar gevangenis voor beledigen God

8 april 2015 - 19:00 - Marokko

©

In het ontwerp wetboek van Strafrecht dat vorige week door minister Mustapha Ramid van Justitie werd voorgesteld worden misdrijven tegen God en de profeten streng gestraft. Hier is wat de tekst zegt.

Voor godslastering, het schenden of beledigen van God en de profeten, voorziet de nieuwe tekst in artikel 219 van één tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 20.000 tot 200.000 dirham. Deze tekst omvat alle religie’s.

Het ministerie van Justitie heeft extra aandacht besteed aan de kwestie. Alle verspreidingsmiddelen van wat beledigend en godslasterlijk kan worden opgevat worden opgesomd: "toespraken, bedreigingen in de openbare ruimte of tijdens meetings, schriftelijk en mondeling, beelden, audiovisuele en elektronische media, cartoons, tekeningen, liedjes, gebaren of op een andere wijze".

De wet gaat nog verder. Wie schuldig wordt bevonden aan godslastering kan ook een beroepsverbod opgelegd krijgen. Ook heeft het gerecht de mogelijkheid om beslag te leggen op "alle geschriften, flyers, opnames, elektronisch materieel en andere zaken die betrekking hebben tot de misdaad".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team