Zoeken

Wereld-Marokkanen: 60% ondernemers willen in Marokko investeren

13 februari 2017 - 09:30 - Marokkanen in het buitenland

©

In het buitenland wonen naar schatting ruim 5 miljoen Marokkanen waaronder tienduizenden ondernemers. Het merendeel van hen wenst in Marokko te investeren.

Volgens minister Anis Birou van Marokkanen in het buitenland en Immigratie hebben 60 procent van de 300.000 Marokkaanse ondernemers in het buitenland « de ambitie om in het koninkrijk te investeren en de dynamiek van de Marokkaanse economie te bevorderen ».

« Onze in het buitenland wonende landgenoten vragen regelmatig informatie en hulp om projecten in Marokko te ontwikkelen. », aldus Birou tijdens de ondertekening van een overeenkomst tussen zijn afdeling en het Verbond van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM).

Het verbond heeft een platform ontwikkeld om wereld-Marokkanen te helpen bij hun projecten in Marokko. De voorzitter van het platform, Adil Zaïd, stelt een « virtuele ruimte » te willen aanbieden waar « alle Marokkaanse ondernemende krachten in de wereld » samen kunnen komen om hun « integratie in de Marokkaanse economie te vergemakkelijken door middel van opleidingen en de uitwisseling van ervaring en expertise.".

Bladna.nl