Zoeken

74% wereld-Marokkanen denken aan een definitieve terugkeer naar Marokko

27 januari 2020 - 16:07 - Marokkanen in het buitenland

©

Bijna 74 procent Marokkanen in het buitenland overwegen een definitieve terugkeer naar Marokko. Dat blijkt uit een onderzoek van de rekrutering website ReKrute.

Al Massae bericht op basis van het onderzoek dat Marokkanen die in het buitenland wonen heel gehecht blijven aan het land van herkomst. Een terugkeer hangt echter af van meerdere factoren met betrekking tot de sociale situatie.

Marokkanen die in de toekomst naar Marokko willen terugkeren, zijn degenen die het meest in het koninkrijk investeren. Hun terugkeer zou volgens ReKrute een meevaller zijn voor Marokko, met name vanwege hun ervaring in verschillende sectoren.

Van de deelnemers stelt 52 procent dat hun terugkeer voornamelijk afhangt van de ontwikkeling van Marokko. 53 procent wil carrière maken in Marokko na in het buitenland ervaring te hebben opgedaan. Voor 48 procent is de nabijheid van de familie de belangrijkste reden om naar Marokko terug te keren en voor 31 procent de uitvoering van een eigen project.

Een terugkeer naar Marokko hangt ook af van de leeftijd, de professionele situatie en de sociale omstandigheden. 53 procent oordelen dat de arbeidsmarkt niet aan hun verwachtingen voldoet, 53 procent vrezen de sociale druk en 35 procent de salarissen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team