Zoeken

Welkomstbericht van Ghizlane Taibi aan de Israëli’s (video)

25 december 2020 - 19:40 - Marokko

©

"Ik kan uw onuitsprekelijke emotie en vreugde voor het herstel van de betrekkingen tussen Marokko en Israël voelen". Met deze woorden begon 2M’s nieuwsanker Ghizlane Taibi haar bericht aan de Israëli’s.

De presentatrice stuurde via een post op haar Instagram-account, een welkomstbericht vol emotie en mededogen in het Hebreeuws naar de Israëlisch-Amerikaanse delegatie die dinsdag een bezoek aan Marokko bracht.

"Ik weet hoeveel respect je hebt voor Marokko en zijn monarchie, ik weet dat jullie geen barbaren zijn, geen huurmoordenaars, geen kindermoordenaars of racisten. Ik weet dat deze trieste clichés die een bepaalde ideologie probeert te verspreiden met medeplichtigheid van de media, ongegrond zijn", aldus Ghizlane Taibi, die naast presentatrice ook hoogleraar geopolitiek en internationale betrekkingen is.

Volgens Taibi is de vreugde van de hereniging alleen maar groter omdat Israëli’s zo lang afgesneden waren van hun oorsprong in Marokko. Ze vergelijkt de blijdschap van de Israëli’s met "het kind dat zoveel heeft geleden onder de scheiding van zijn vader en moeder".

De presentatrice uit Casablanca voegde er wel aan toe dat "de vreugde alleen compleet zal zijn met vrede tussen jou en het geweldige Palestijnse volk dat ik je met heel mijn hart vraag te proberen te begrijpen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team