Zoeken

Wedstrijd Marokko – Brazilië: plotse black-out!

8 september 2023 - 23:00 - Sport

©

Grote blunder donderdag tijdens de wedstrijd tussen het Marokkaanse U23 team en hun Braziliaanse tegenhanger. De wedstrijd in Fez werd een kwartier onderbroken vanwege een stroomstoring.

De wedstrijd was cruciaal voor de stad Fez, die zich wilde profileren als serieuze kandidaat om internationale toernooien te organiseren. De black-out zorgde voor verwarring bij de fans in het stadion en de kijkers die de wedstrijd op de zender Arryadia volgden, schrijft L’Économiste.

Lees ook: Marokko bouwt stadion in Dakhla voor WK 2030

Het duel werd uiteindelijk hervat en eindigde in een overwinning voor Marokko, met een doelpunt van Zakaria El Ouahdi in de 73e minuut. De stroomstoring wordt door waarnemers gezien als een "grote misstap" voor een land dat kandidaat is voor de organisatie van grootschalige sportevenementen. Zij roepen op tot verbeteringen in het sportcomplex en sancties voor de verantwoordelijken van dit incident. Een parlementslid van de stad heeft zelfs geëist dat er "noodzakelijke disciplinaire maatregelen" worden genomen.

Lees ook: Casablanca krijgt gigantisch stadion

Volgens elektriciteitsbedrijf RADEEF was de storing te wijten aan een technisch probleem dat meerdere wijken heeft getroffen en niet alleen het stadion. Het sportcomplex hoste in 2008 een wedstrijd met Zinedine Zidane en Ronaldo Luís Nazário de Lima, die zonder problemen verliep. Destijds waren er voorzorgsmaatregelen genomen waaronder de installatie van generatoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team