Zoeken

Washington D.C.: 29 maart officieel ’Morocco day’

31 maart 2019 - 10:54 - Wereld

©

Washington D.C. heeft zijn dag van Marokko. Deze zal vanaf nu en voor een periode van twaalf jaar op 29 maart worden gevierd.

Elk jaar zal een regio van Marokko worden geëerd. Dat kondigde Muriel Bowser, burgemeester van Washington, eerder deze week aan. Tijdens de eerste editie op vrijdag werd de stad Zagora, in de regio Souss-Massa-Dra geëerd.

Volgens Bowser is "de dag van Marokko de gelegenheid om de dialoog tussen het koninkrijk Marokko en de inwoners van Washington, vertegenwoordigers van de regering en zakenmensen, te verdiepen".

Marokko is het eerste land in de wereld dat de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten in 1777 heeft erkend. Bovendien wonen, werken of studeren ruim 5000 Marokkanen in Washington D.C.

Tijdens de Morocco day werden meetings georganiseerd tussen Amerikaanse regeringsleden, zakenmensen en opleiders en een Marokkaanse delegatie van zakenmensen, hoge ambtenaren en vertegenwoordigers van de stad Zagora. Er werd gesproken over de uitwisselingsmogelijkheiden in het onderwijs en de economische en culturele sectoren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team