Zoeken

Marokkaanse fosfaatbedrijf OCP niet blij met Amerikaans besluit

29 november 2020 - 16:20 - Economie

┬ę

Het Marokkaanse fosfaatbedrijf OCP betreurt het dat het Amerikaanse ministerie van Handel heeft besloten om de invoerrechten voor fosfaatmeststoffen uit Marokko te verhogen met 23,46%. Het bedrijf zegt dat er geen enkele basis is voor deze beslissing.

Volgens de OCP is dit besluit gebaseerd op een ongegrond verzoek van de Amerikaanse fosfaatproducent Mosaic om het invoertarief te verhogen. "Deze maatregelen zijn nadelig voor Amerikaanse boeren omdat hen hierdoor de toegang tot een betrouwbare bron van hoogwaardige mest wordt ontnomen, in een context waarin de Amerikaanse landbouw al jaren kampt met een aanhoudende terugval van zijn inkomen", zegt de directie van de OCP.

"We blijven erop vertrouwen dat de rest van het proces zal aantonen dat er geen enkele basis is voor het verhogen van de tarieven op de import van Marokkaanse kunstmest", laat de leiding van het Marokkaanse bedrijf weten via de krant Ecoactu.

De OCP is een proces gestart om de opgelegde handelsbeperking van tafel te krijgen. Eind maart 2021 wordt de uitkomst van dit proces verwacht. Het bedrijf heeft goede hoop op een positieve uitkomst en is vastberaden om een innovatieve partner van Amerikaanse boeren te blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team