Zoeken

Vrouw doodt vriendin nadat vakantie in Marokko wordt geannuleerd

9 augustus 2020 - 17:50 - Wereld

©

Een 56-jarige Britse vrouw heeft haar 60-jarige vriendin gedood door haar van de trap te duwen tijdens een ruzie over een geannuleerde vakantie in Marokko.

Rosalind Gray en het slachtoffer, Linda Rainay, moesten samen in 2019 naar Marrakech reizen, maar hun trip werd geannuleerd. Als gevolg daarvan moest Gray 200 Britse pond aan Rainay terugbetalen.

Toen Rainay haar geld begon op te eisen ging de relatie tussen twee vrouwen sterk achteruit. Ze stuurden elkaar daarover maar liefst 5493 sms-berichten tussen 24 december 2018 en 31 juli 2019.

De twee vrouwen ontmoetten elkaar op 5 augustus in het huis van een gezamenlijke vriend in Norfolk. Daar kregen ze opnieuw ruzie en duwde Rosalind Gray het slachtoffer van de trap.

Linda Rainay, moeder van vijf kinderen, werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze overleed twee dagen later. De verdachte en de vriend bij wie het incident gebeurde, probeerden de dood van het slachtoffer als een ongeval te doen voorkomen. Een andere kennis die getuige was van de ruzie, vertelde een week later echter de waarheid aan de politie.

Rosalind Gray werd donderdag schuldig bevonden van doodslag. Haar straf zal in september bekend worden gemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team