Zoeken

Vrouw in Indonesië voor de rechter na moskee met hond te zijn binnengelopen

10 februari 2020 - 10:40 - Wereld

©

Een katholieke vrouw die in Indonesië een moskee was binnengelopen met haar hond en haar schoenen had aangehouden, stond enkele dagen geleden voor de rechter.

Suzethe Margareth was gefilmd toen ze de moskee verliet met haar hond. De beelden hadden voor veel ophef gezorgd in het land met het meest aantal moslims ter wereld en tot de arrestatie van de 52-jarige vrouw geleid.

Onderzoek toonde aan dat Suzethe Margareth psychische problemen heeft en aan een zware vorm van schizofrenie lijdt. Ze vertelde aan de rechter dat ze stemmen had gehoord die haar vertelden dat haar man in de moskee was om met een andere vrouw te trouwen.

De rechter besloot dat de vrouw ontoerekeningsvatbaar was en haar niet te veroordelen. Het Openbaar ministerie had zes maanden gevangenisstraf geëist.

Het bestuur van de moskee hekelde het vonnis en oordeelde dat de vrouw mentaal in orde was omdat ze "netjes gekleed was" en dat verwarde en mentaal zwakke mensen "naakt op straat rondlopen". De hond van Suzethe Margareth werd kort na het voorval aangereden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team