Zoeken

Voetballer Neil El Aynaoui kiest voor Marokko

15 april 2024 - 23:00 - Sport

©

Neil El Aynaoui, 22-jarige Frans-Marokkaanse middenvelder van RC Lens, heeft na lang twijfelen besloten om voor het Marokkaans elftal te gaan spelen. Hiermee kiest hij definitief voor Marokko, het land van zijn vader, tennislegende Younes El Aynaoui.

De beslissing van El Aynaoui komt er na een periode van twijfel. De speler had eerder aangegeven wat meer tijd nodig te hebben om na te denken over zijn keuze. Hij was aan het wachten op een eventuele oproep van het Franse U23-team, maar die bleef uit. "Uiteindelijk is het een speler die ons interesseert en hij moet een beslissing nemen," aldus bondscoach Walid Regragui onlangs. "Als hij dat niet doet, zullen wij het voor hem doen. We zullen niet lang wachten."

Lees ook: Negeert Neil El Aynaoui Marokko? Regragui zet de zaken recht

El Aynaoui maakte dit jaar een sterke indruk bij RC Lens, waar hij in de winterstop voor €500.000 overkwam van Nancy. Hij heeft zich bij trainer Franck Haise opgewerkt tot een waardige vervanger van Salis Abdul Samed, Nampalys Mendy en andere middenvelders van de club. In zes maanden tijd groeide hij van reserve naar basisspeler en debuteerde hij zelfs in de Champions League.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team