Zoeken

Neil El Aynaoui vertelt over sleutelrol vader in carrière

17 december 2023 - 22:00 - Sport

©

In een recent interview heeft de Frans-Marokkaanse international Neil El Aynaoui, middenvelder bij Nancy, openhartig gesproken over de cruciale rol die zijn vader heeft gespeeld in zijn voetbalcarrière.

"Ik heb het geluk gehad ouders te hebben die op hoog niveau hebben gesport," vertelt Neil El Aynaoui aan Lensois. Zijn vader, Younès El Aynaoui, is een voormalige tenniskampioen, die in 2002 als 14e op de wereldranglijst stond. Deze sportachtergrond heeft Neil aanzienlijk geholpen in zijn ontwikkeling als voetballer, waarbij zijn vader hem vooral advies gaf over herstel na inspanning.

Lees ook: Reda Bennani (16) is de toekomst van het Marokkaanse tennis

Neil El Aynaoui benadrukt het belang van goede recuperatie, iets waar zijn vader veel aandacht aan besteedt. "Ik was me al bewust van het belang van herstel op topniveau. Bij Nancy zijn het de kleine details die het verschil maken, en in de Ligue 1, waar spelers topatleten zijn, is er minder ruimte voor fouten", aldus de 22-jarige middenvelder. "Mijn vader geeft me geen tactische of technische adviezen, maar concentreert zich op aspecten die helpen op topniveau te blijven, zoals levensstijl en kleine trucs voor fysieke fitheid."

Lees ook: Zoon Marokkaanse tennislegende Karim Alami komt op tragische wijze om

Na zijn overstap van Nancy naar RC Lens afgelopen zomer, voor een bedrag van 500.000 euro, heeft Neil zich onderscheiden door zijn professionaliteit. Hij wordt door coach Franck Haise gezien als een geloofwaardig alternatief voor spelers als Salis Abdul Samed en Nampalys Mendy. In zes maanden tijd is hij van reserve naar basisspeler gegaan en heeft hij zelfs zijn debuut gemaakt in de Champions League.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team