Voetbal: Marokko verliest van Gabon in Tanger (video)

16 oktober 2019 - 16:10 - Sport

©

Marokko heeft dinsdagavond een oefeninterland tegen Gabon in Tanger verloren. De Atlas Leeuwen verlieten het veld met gebogen hoofd na een 2-3 nederlaag.

Het is de eerste nederlaag van het Marokkaans elftal sinds de benoeming van de nieuwe bondscoach, Vahid Halilhodzic. De prestaties van de Atlas Leeuwen sinds zijn komst zijn meer dan teleurstellend.

Gabon opende de score in de 22e minuut met een doelpunt van Aaron Boupendza. Daarna volgde een tweede doelpunten van Denis Bouanga in de 48e minuut. In de 80e minuut scoorde Issam Chebake tegen zijn eigen team en gaf daarmee de overwinning aan Gabon.

Nordin Amrabat, nieuwe aanvoerder van de Atlas Leeuwen, scoorde een eerste doelpunt voor Marokko in de 32e minuut en een tweede in de 69e minuut.

Marokko speelt volgende maand een eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2021 tegen Mauritanië.