Zoeken

Vliegtuig met Marokkanen uit China op laatste moment omgeleid

3 februari 2020 - 17:40 - Marokko

©

Een toestel van Royal Air Maroc met aan boord tientallen Marokkanen uit het Chinese Wuhan, werd zondagochtend onverwachts omgeleid.

Het vliegtuig moest op de luchthaven van Fez-Saiss landen. Maar de piloot kreeg net voor de landing het bevel om door te vliegen naar de luchthaven van Benslimane.

Het besluit om het toestel in Benslimane te doen landen werd door het Marokkaanse ministerie van Gezondheid genomen. Het vliegtuig was namelijk tien uur lang op de luchthaven van Wuhan gebleven.

De afdeling heeft als gevolg besloten om het toestel en de hangar waar het werd gebracht, volledig te laten desinfecteren, wat enkel in Benslimane mogelijk was, dit om een verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Bij aankomst van het vliegtuig was een team civiele en militaire artsen en verplegers ter plekke om de Marokkaanse passagiers te vergezellen tijdens hun transfer van de luchthaven naar ziekenhuizen in Meknes en Rabat.

Alle passagiers moeten nu twintig dagen in quarantaine. Ze worden nauw in het oog gehouden door het medisch personeel. Dat bericht het ministerie in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team