Zoeken

Mohammed VI zorgt voor vliegtuig om de Zuid-Koreanen te repatriëren

5 april 2020 - 14:00 - Marokko

©

Een honderdtal Zuid-Koreanen die in Marokko vastzaten sinds de sluiting van het luchtruim, zijn vrijdag naar huis kunnen terugkeren. Allen maakten de reis aan boord van een toestel van Royal Air Maroc.

Volgens het Koreaans persagentschap Yonhap werden in totaal 105 Zuid-Koreanen gerepatrieerd op vraag van de autoriteiten en in samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten.

De groep vakantiegangers vertrok donderdag vanaf de Mohammed V luchthaven in Casablanca en kwamen vrijdagochtend in Incheon aan.

"Koning Mohammed VI heeft besloten om voor een passagiersvliegtuig te zorgen.", bericht het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse zaken. De gestrande toeristen moesten eerst aan boord van een vrachtvliegtuig worden teruggevlogen. Het toestel zou vervolgens naar Marokko terugkeren met medisch materiaal dat door Rabat bij Zuid-Koreaanse bedrijven werd gekocht.

Sinds het begin van de epidemie heeft Zuid-Korea 4200 onderdanen uit 31 landen gerepatrieerd. Alle passagiers moeten na hun aankomst vijftien dagen binnen blijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team