Zoeken

Issam verdrinkt als held bij het redden van een bejaarde man in Frankrijk

27 mei 2021 - 18:20 - Marokko

©

De 39-jarige Issam Benayad verdronk toen hij een oudere man probeerde te helpen op een strand in Cap d’Agde in Frankrijk. De man, die oorspronkelijk uit Vitry-sur-Seine komt, was met zijn vrouw en twee kinderen op vakantie in het zuiden van Frankrijk.

Issam zal niet meer terugkeren naar Port-à-l’Anglais waar hij woont met zijn vrouw en twee jonge dochters. Toen hij op 21 mei samen met zijn partner Maud op het strand een oudere man probeerde te redden, kwam hij om het leven. Issam was de steunpilaar van de voetbalafdeling van een sportvereniging en was vrachtwagenchauffeur van beroep. De brandweerlieden die ter plaatse kwamen probeerden hem 30 minuten lang te reanimeren. Zonder succes.

Volgens de verklaring van Jérôme Bonnafoux, luitenant-kolonel van de brandweer en gekozen vertegenwoordiger in Agde, is de kustlijn getroffen door een zeebeving. "Een zeebeving is vergelijkbaar met de muistromen in de Atlantische Oceaan, legt hij uit. Dit zijn stromingen die je naar binnen zuigen. In zijn poging om te helpen, putte hij zichzelf uit."

De oudere man kon terugkeren naar het strand. Met de hulp van een jongeman kon ook de vrouw van Issam wegkomen. "Ik kan beter zwemmen dan hij, maar Issam is zo integer. Hij gaat ervoor als hij iemand in nood ziet en hij stopt altijd voor iedereen aan de kant van de weg," vertelde Maud aan de krant Le Parisien.

Op het Leetchi-platform is een online crowfundingsactie gestart voor de familie van Issam. Inmiddels is ruim 8400 euro ingezameld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team