Zoeken

Vinicius Junior slachtoffer racisme in Marokko?

13 maart 2024 - 18:00 - Sport

©

De vakantie van Vinicius Junior in Marokko, waar hij vorige maand als UNESCO-ambassadeur van goede wil fans ontmoette, met jongeren voetbalde en een school in Marrakech bezocht, verliep niet geheel vlekkeloos.

Op beelden die op sociale media circuleren, is te zien hoe de 23-jarige Braziliaanse voetballer racistisch beledigd werd door toeschouwers tijdens een vriendschappelijke wedstrijd. In een video lijkt iemand hem ten minste twee keer te hebben uitgemaakt voor "aap", zo bericht Daily Mail.

Lees ook: Real Madrid-ster Vinicius Junior in Marrakech (video)

Het is niet de eerste keer dat Vinicius met racisme te maken krijgt. In mei 2023 werd hij tijdens een wedstrijd tegen Valencia door fans van de tegenstander "aap" genoemd. In maart van datzelfde jaar reageerde hij op soortgelijke beledigingen van Atlético Madrid-fans op sociale media. Na een doelpunt in de verlenging van de kwartfinale van de Copa del Rey tegen de Madrileense rivalen, deelde hij een foto van zijn viering met de tekst: "Vini houdt van Madrid. En er is maar één Vini." Dit was een reactie op de spreekkoren van de Colchoneros-fans.

Lees ook: Real Madrid-speler Vinicius Junior: racisme in Spanje, liefde in Marokko

Het is nog onduidelijk wie de verantwoordelijken zijn voor de recente incidenten in Marokko. Vinicius heeft zelf nog niet gereageerd op de video. De Marokkaanse voetbalbond en de lokale autoriteiten zijn naar verluidt op de hoogte van de zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team