Zoeken

Verenigde Staten roepen onderdanen in Marokko op om waakzaam te blijven

7 januari 2020 - 21:30 - Marokko

©

De ambassade van de Verenigde Staten in Rabat heeft in een bericht op zijn website Amerikaanse onderdanen die Marokko bezoeken aangeraden om waakzaam te blijven vanwege de recente ontwikkelingen in het conflict van de VS met Iran.

"Vanwege de oplopende spanningen in Iran en de regio moedigen de Amerikaanse ambassade in Rabat en het Amerikaanse consulaat-generaal in Casablanca Amerikaanse burgers sterk aan om alert te blijven.", leest men op de website van de ambassade.

"Hoewel er geen specifieke en geloofwaardige bedreigingen tegen Amerikaanse burgers in Marokko zijn, worden reizigers van en naar Marokko, evenals in andere landen in de regio, uitgenodigd om zich te aan te melden bij het Intelligent Traveler-registratieprogramma (STEP) om in noodgevallen gemakkelijker geholpen en gelokaliseerd te worden.", vervolgt de ambassade.

De Verenigde Staten hebben op 3 januari 2020 een raid tegen Bagdad uitgevoerd waarbij twee pro-Iraanse leiders, waaronder de generaal Qassem Soleimani, werden gedood. Sindsdien zijn de reeds slecht betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Iran nog meer gespannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team