Zoeken

Verdachten opgepakt voor lynchpartij in Marokko

21 juli 2015 - 16:30 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de arrestatie aangekondigd van vijf verdachten betrokken bij de moord op een vermeende dief op een markt in Boumya, regio Midelt.

Het slachtoffer, een vijftiger, werd van de diefstal van 2000 dirham beschuldigd. Hij werd door marktverkopers en voorbijgangers mishandeld en overleed enkele uren laten in het provinciaal ziekenhuis in Midelt. Zijn vermeende medeplichtige werd in een kritieke toestand in hetzelfde ziekenhuis opgenomen.

Door het toenemend aantal burgers die het recht in eigen handen nemen heeft de Marokkaanse regering er enkele dagen geleden aan herinnerd dat niemand bevoegd is om zelf regels te vormen in plaats van de wetgever.

In juni waren twee jonge vrouwen met korte jurken door de menigte omsingeld en lastiggevallen op een markt in Inezgane. Tot grote verrassing waren de meisjes, en niet de daders, gearresteerd en aangeklaagd voor zedenschending. De meisjes kregen echter gelijk van de rechter en werden vrijgesproken.

Dezelfde maand werd een man, verdacht van homoseksualiteit, het slachtoffer van een groepsaanval in Fez omdat hij als vrouw gekleed was. Hij dankt zijn leven aan een moedige politieman die de daders met zijn wapen bedreigde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team