Zoeken

Verbreekt het coronavaccin het vasten van de Ramadan?

15 februari 2021 - 20:00 - Gemeenschap

©

De voorzitter van de Moslimexecutieve van België (EMB), Mehmet Üstün, heeft de moslimgemeenschap gerustgesteld over de coronavaccinatie en de gevolgen daarvan voor de naleving van de vastenmaand Ramadan, die dit jaar van start gaat op 12 of 13 april.

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus werd in december door de Belgische regering gelanceerd en breidt zich geleidelijk uit over de hele bevolking. In de maand Ramadan, die begint op 12 of 13 april, zal de campagne nog steeds bezig zijn.

Dit roept vragen op bij de islamitische gemeenschap in België. De EMB wil moslims geruststellen en beantwoordt hun vragen door middel van een verklaring die vorige week werd gepubliceerd.

"De EMB wil met de steun van de Raad van Theologen die eraan verbonden is, Belgische burgers met een moslimgeloof geruststellen dat elk vaccin (of het nu tegen Covid-19 of een andere ziekte is), op geen enkele manier interfereert met de naleving van het vasten en geen invloed heeft op de geldigheid ervan. Het vaccin is essentieel om mensenlevens te redden", aldus het persbericht van de EMB, ondertekend door voorzitter Mehmet Üstün.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team