Zoeken

Vastgoeddiefstal in Marokko: 12 jaar cel voor notaris (foto’s)

15 maart 2017 - 16:50 - Gemeenschap

©

Een notaris in Marokko is eerder deze week tot 12 jaar gevangenis veroordeeld voor het opstellen van een vals testament om een villa te bemachtigen.

Na ruim 70 zittingen heeft de rechtbank de notaris uiteindelijk schuldig bevonden in de zaak « Krabbendroom ». Een advocaat werd in dezelfde zaak tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld voor « vertrouwensmisbruik ». Meerdere andere verdachten, waaronder de bewaker van de villa, werden tot straffen gaande tot 7 jaar cel veroordeeld.

De verdachten moeten ook een gezamenlijke schadevergoeding van 3 miljoen dirham betalen aan de familie van de slachtoffers. Dat vernam TelQuel van Moussa El Khal, advocaat en woordvoerder van de Vereniging voor justitie en rechtvaardigheid in Marokko ADJM.

De organisatie hoopte volgens het blad op veel strengere sancties. Toch is de ADJM tevreden en stelt dat het belangrijkste is dat de eigendomstitel wordt teruggegeven aan de rechtmatige erfgenaam, dokter Gerard Bénitah uit Fez.

De zaak dateert van 2011. Een villa aan de kust van Casablanca werd toen door de notaris en zijn medeplichtigen met valse documenten voor een belachelijk bedrag gekocht na het overlijden van de eigenaren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team