Zoeken

Valse chirurg opgepakt in Sidi Slimane

13 maart 2021 - 17:20 - Marokko

©

De politie van Sidi Slimane heeft eerder deze week een gepensioneerde verpleger gearresteerd na de ontdekking van een geamputeerd been begraven op een braakliggend terrein.

Assabah bericht dat de bejaarde verpleger zich voordeed als een chirurg en het been van een diabetespatiënt in het dorpje Ouled Ghazi had geamputeerd. Het been had hij op het braakliggend terrein begraven.

Medische spullen die bij het been werden gevonden leidden de rechercheurs tot een illegale kliniek die door de gepensioneerde verpleger werd gerund. In de kliniek werd een grote hoeveelheid medische materiaal in beslag genomen.

De verdachte werkte vóór zijn pensioen als hoofdverpleger in het provinciaal ziekenhuis van Sidi Slimane. Hij ging in 2014 met pensioen en verrichte sindsdien chirurgische ingrepen aan lage prijzen.

De valse chirurg werd in bewaring gesteld en aangeklaagd voor functiediefstal en het in gevaar brengen van anderen. Hij moest vrijdag voor de procureur des Konings verschijnen. Volgens de politie handelde hij niet alleen en loopt het onderzoek nog naar zijn medeplichtigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team