Zoeken

Vahid Halilhodzic vreest vanuit Parijs voor Marokko

27 maart 2020 - 17:40 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic zit vast in Parijs vanwege de coronacrisis. Hij vreest de gevolgen van de pandemie voor Marokko en voor heel Afrika.

"Als het continent wordt geraakt zal het echt een ramp zijn", verklaarde de coach van de Atlas Leeuwen in een interview met Le Parisien.

Halilhodzic weet hoe moeilijk het is om een lange periode opgesloten te blijven. Hij was dertig jaar geleden in Mostar tijdens de Bosnische Burgeroorlog. Hij trainde er een lokaal club toen de stad werd gebombardeerd.

"Alles lag stil. Ik kon niet meer werken. Sarajevo en Mostar werden omsingeld en geblokkeerd door de strijdende partijen. We moesten dag en nacht binnenblijven. Er waren gevechten op straat tussen groepen met bivakmutsen. Ik kan het dus niet met de actuele situatie vergelijken."

De Marokkaanse bondscoach bleef twee jaar binnen. Hij wandelde enkel in zijn tuin. De Bosniër kwam zelf bijna om na kritiek te hebben geuit op de Kroaten tijdens een radioprogramma. "Ik kreeg een telefoontje van een vriend die me vroeg om me te verstoppen omdat ik een doelwit was. Mijn huis werd 45 minuten lang onder vuur genomen. Ik was toen in de kelder verstopt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team