Zoeken

Vader hysterisch na dood baby in Fez, ziekenhuis reageert

28 juli 2018 - 17:50 - Marokko

©

De beelden van een man in rMarokko met het levenloos lichaampje van zijn pasgeboren dochtertje in zijn armen, werden in de afgelopen dagen op social media verspreid.

De hysterische man werd afgelopen zondag in het universitair ziekenhuis van Fez gefilmd. Hij beschuldigde het ziekenhuispersoneel van de dood van zijn baby. Het kindje liep volgens hem tijdens de bevalling een hoofdwonde op als gevolg van het gebruik van een vacuümcup.

Na de bevalling was het kindje gezond verklaard en werd uit het ziekenhuis ontslagen. De baby overleed echter vier uur later waarna de vader met het lichaampje in een deken gewikkeld naar het ziekenhuis terugkeerde.

Volgens het ziekenhuis werd er juist gehandeld en is een zwelling of een verkleuring van het hoofdje van de baby een normaal gevolg van het gebruik van een vacuümcup of zuignap. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Het ziekenhuis stelt niet verantwoordelijk te zijn voor de dood van het meisje en oordeelt dat een onderzoek op het lichaampje zal moeten worden verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team