Zoeken

Raja Casablanca verliest met 2-0 in finale tegen Bayern Munich

21 december 2013 - 22:32 - Sport

©

Het wonder bleef uit. Terwijl alle Marokkanen duimden voor een overwinning van Raja Casablanca, is het uiteindelijk Bayern München die met de beker van het WK voor clubteams 2013 naar huis gaat.

Ondanks een goede prestatie van de Marokkanen, wisten de spelers van Bayern München de overwinning met 2-0 binnen te halen. Vandaag was Bayern opnieuw de sterkste en de uitslag is definitief. De nieuwe zege voegt zich aan de lange lijst van overwinningen van de Duitse club dit jaar.

Maar zelfs na de nederlaag van vanavond, hoeft Raja Casablanca zich niet te schamen. Gedurende de 10-dagen durende competitie toonde de Marokkaanse club aan dat het in de komende jaren, zowel op nationaal als internationaal niveau, niet te onderschatten zal zijn.

Ook zal het niemand verwonderen als binnen een paar weken een aantal Raja spelers, zoals Mohcine Iajour, naar buitenlandse competities vertrekken.

Zelden heeft een nationaal team zoveel enthousiasme gewekt in Marokko. De aanwezigheid van Koning Mohammed VI en een opgetogen publiek hebben ongetwijfeld de Raja spelers een handje geholpen. Toch was er vanavond nog net iets meer nodig om van de Duitsers te winnen.

De Marokkaanse organisatie was ook geslaagd. Ondanks een amateuristische openingsceremonie, heeft Marokko aangetoond dat het evenementen van grote omvang kan organiseren. Een goed voorteken voor de Afrika Cup 2015 dat in Marokko zal plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team