Zoeken

Turkse schrijver hekelt steun aan Polisario

6 september 2019 - 12:20 - Wereld

©

Mohamed Kaddo Afendi Oglu, schrijver en expert van Turkse zaken en Arabisch-Turkse betrekkingen, heeft de steun van politici aan het Polisario, die banden heeft met terroristische organisaties, gehekeld.

De Turkse schrijver publiceerde enkele dagen geleden een artikel met als titel "De Marokkaanse Sahara, het Polisario en diens banden met het regionaal terrorisme" op de website van Turkey Press.

Afendi Oglu uit in het artikel zijn woede tegen het Polisario en diens aanhangers. Voor de schrijver is het uiterst onbegrijpelijk dat sommige politici uit Arabische landen een beweging steunen die op national, noch op internationaal vlak als legitiem wordt beschouwd en bovendien bewezen banden heeft met terroristische organisaties.

Volgens de expert kan deze steun op twee manieren worden uitgelegd. De eerste betreft de politieke verankering van het Polisario, een linkse organisatie. Een andere mogelijkheid is dat de landen die de beweging steunen niet willen dat Marokko een vitaal deel van zijn grondgebied terugkrijgt.

In augustus had The Wall Street Journal het Polisario beschreven als een marxistische groepering verbonden aan het regionaal terrorisme.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team