Zoeken

Tunnel Marokko-Spanje opnieuw op tafel

5 december 2020 - 17:00 - Wereld

©

Na twee decennia van stilte lijkt het project om Spanje en Marokko via een tunnel met elkaar te verbinden er toch van te gaan komen. Dit blijkt uit een bezoek van de nieuwe manager van de Spaanse infrastructuurontwikkelaar Secegsa aan de stad Tarifa in Zuid-Spanje.

De nieuwe baas van Secegsa heeft Tarifa bezocht voor een veldbezoek, meldt Europasur. Tijdens dit bezoek kreeg de burgemeester van deze stad te horen dat "het project om een tunnel te bouwen die Spanje met Marokko verbindt, doorgaat". Ook hebben het gemeentebestuur van Tarifa en het hoofd van Secegsa, afspraken gemaakt over het opzetten van een promotiecampagne voor het project. Het bedrijf Secegsa staat onder toezicht van het Spaanse ministerie van Transport.

Volgens studies van Secegsa uit 2018 blijft het meest haalbare project om een 38,67 kilometer lange tunnel aan te leggen onder de Straat van Gibraltar. Het onderzeese gedeelte zou 27,75 kilometer lang moeten worden, en zal komen te liggen op een maximale diepte van 475 meter. Andere locaties in de buurt van de zeestraat zouden volgens Secegsa ongeschikt zijn vanwege de kleiige grond.

Uit een onderzoeksrapport van de Universiteit van Zürich en het bedrijf Herrenknecht is gebleken dat het mogelijk is om een machine te bouwen die in staat is om dit moeilijk gebied te doorkruisen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team