Zoeken

Tunesische president « betreurt » uitzetting Moulay Hicham

13 september 2017 - 13:30 - Wereld

©

In een bericht op Facebook heeft de Tunesische president Béji Caïd Essebsi de uitzetting van prins Moulay Hicham betreurd. De neef van Koning Mohammed VI was in Tunesië voor een conferentie.

« De president van de Republiek is geërgerd door wat er gebeurde met de onderzoeker en prins Hicham Al-Alaoui en zijn uitzetting van het Tunesische grondgebied », schrijft de woordvoerster van de president, Saida Garrach. Volgens haar werd de « uitzetting uitgevoerd volgens automatische administratieve procedures zonder raadpleging van verantwoordelijken, wat we betreuren ».

Moulay Hicham beschuldigde eerder deze week in een interview met France 24 de president Beji Caid Essebsi ervan zijn uitzetting te hebben bevolen. Hij gaf daar verder geen uitleg over.

De commissie voor vrijheden en mensenrechten in Tunesië (CRLDHT) noemde de uitzetting van Moulay Hicham een « schending van de mensenrechten en de vrijheid van beweging ». Een deel van de Tunesiërs beschouwt het als een terugkeer van de praktijken van de voormalige president Zine El Abidine Ben Ali.

Moulay Hicham lag afgelopen vrijdag bij het zwembad van zijn hotel toen vijf politieagenten hem kwamen ophalen. Hij werd naar de luchthaven gebracht en op een vlucht naar Parijs gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team