Zoeken

Marokkaan schrijft boek over misbruiken in Italiaanse cel en wordt uitgezet

17 september 2017 - 17:30 - Wereld

©

Rachid A. bracht ruim negen jaar in gevangenissen in Italië door en schreef een boek over de misbruiken in de Italiaanse cel. Het land wil hem nu naar Marokko uitzetten.

Volgens La Republica heeft de rechtbank van Turijn zijn uitzetting goedgekeurd en bevel gegeven aan de politie om Rachid A. op een vlucht naar Marokko te zetten. Hij wordt momenteel in Turijn vastgehouden en kan op elke moment het land worden uitgezet.

Het besluit werd slechts enkele dagen na de publicatie van een boek van de Marokkaan over de vele misbruiken van de gevangenispersoneel in Italië genomen. In zijn boek geeft Rachid A. meerdere bewijzen van de misbruiken aan de hand van rapporten.

Volgens de advocaat van Rachid zou de uitzetting van zijn cliënt « een ernstige fout zijn ». Rachid A. heeft namelijk een zaak aangespannen tegen vier gevangenisambtenaren voor mishandeling. Een onderzoek is nog aan de gang en er werd geen datum vastgelegd voor het proces.

Rachid zou door zeker acht gevangenisbewakers zijn mishandeld na met een recorder te zijn betrapt. Toen ze hem vroegen waarvoor hij dat nodig had, antwoordde hij dat het de enige manier was om de illegale handelingen van het gevangenispersoneel te bewijzen. « Ze begonnen mt toen te slagen en andere bewakers kwamen hen helpen. Op een bepaald moment waren ze minstens met acht ». aldus Rachid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team