Zoeken

Holocaust Memorial Museum eert Mohammed V voor inzet tegen nazi’s

26 oktober 2017 - 15:30 - Wereld

©

Het United States Holocaust Memorial Museum heeft besloten om een eerbetoon te brengen aan wijlen Koning Mohammed V.

Sara J. Bloomfield, directrice van het United States Holocaust Memorial Museum, is op bezoek in Marokko en werd woensdag door Prins Moulay Rachid ontvangen.

Robert Satloff, uitvoerend directeur van het Washington Institute for Middle East Policy, Tad Stahnke, directeur van de programma’s tegen het antisemitisme van het Holocaust Memorial Museum en André Azoulay, adviseur van Koning Mohammed VI, waren eveneens aanwezig.

Sara J. Bloomfield is van 22 tot 29 oktober op werkbezoek in Marokko. Ze wordt vergezeld door een tiental Amerikaanse verantwoordelijken. Gedurende haar verblijf wil Bloomfield het beleid van openheid van Marokko en de spirituele en culturele verscheidenheid van het koninkrijk in het licht brengen.

Tijdens haar ontmoeting met Prins Moulay Hicham kondigde Sara Bloomfield aan dat het United States Holocaust Memorial Museum het besluit had genomen om een postuum hulde te brengen aan wijlen Koning Mohammed V. Het museum wil de nadruk leggen op zijn strijd tegen het racistische beleid van de regering van Vichy en de moderniteit van zijn humanistische en solidaire standpunt met de joodse gemeenschap die toen het slachtoffer was van nazisme.

In Washington zal als gevolg een groot evenement worden georganiseerd om de humanistische inzet van wijlen Koning Mohammed V voor de Joodse gemeenschap te eren.

Het United States Holocaust Memorial Museum is één van de meest prestigieuze federale organisaties in de Verenigde Staten. Het is één van de weinige instellingen van het maatschappelijk middenveld waarvan de bestuurders door de Amerikaanse president worden benoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team