Zoeken

Corruptie: Marokko blijft slecht scoren

8 december 2011 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft zijn positionering in de corruptie-index van Transparency International verbeterd. Het land zakt van de 85e plaats in 2010 naar de 80e plaats op 180 landen in 2011.

In de ranking dat op donderdag is vrijgegeven haalt Marokko 3,4 op 10. Ondanks deze verbetering, blijft Marokko ver achter heel wat Arabische landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten (28e), Qatar (22e), Jordanië (56e), Saoedi-Arabië (57e) en Tunesië (73e). Marokko is echter wel beter dan Algerije (112e) en Libië (168e).

De ranking van Marokko "betekent niet de maatregelen genomen om corruptie te bestrijden hebben gefaald", zegt Abdeslam Aboudrar, voorzitter van het Centraal Bureau voor de preventie van corruptie (ICPC). "Er is meer tijd nodig om de resultaten van de besloten hervormingen en strategieën voor de bestrijding van corruptie te kunnen zien".

Tarik Soubaai, voorzitter van de Instantie voor de bescherming van het openbaar domein in Marokko (INPBM), is van mening dat enkel een strikte toepassing van de nieuwe grondwet, die de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht waarborgt, een oplossing kan brengen aan de corruptie in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team